Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соціалісти збираються "відкрити" списки

П'ятниця, 7 березня 2008, 11:31

Соціалісти будуть домагатися введення так званих "відкритих партійних списків", що дозволяють сформувати прохідний список за результатами виборів у виборчих округах.

Про це сказав секретар політради СПУ Ярослав Мендусь, повідомляє Ліга з посиланням на прес-службу Соцпартії.

Мендусь зазначив, що, таким чином, місце у виборчому списку буде "прямо залежати від результату, який член партії, закріплений публічно за округом, забезпечив за підсумками голосування за партію".

"На мою думку, це дуже ефективний інструмент відновлення і якісного складу партій, і Верховної Ради не на словах, а на ділі", - пояснив він.

Як відомо, раніше лідер СПУ Олександр Мороз заявив, що до наступних парламентських виборів слід обов'язково змінити закон про вибори народних депутатів.

"Хочу підкреслити: сьогодні усі говорять про необхідність відкритих списків. Але чомусь усі забувають, що відповідний закон я вносив на розгляд Ради ще в 2002 році. І всі політичні сили, які зараз виступають за відкриті списки, тоді його не підтримали", - нагадав соціаліст.

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк також назвав серед пріоритетів українського парламенту внесення змін у законодавство про вибори, спрямованих на забезпечення максимальної прозорості виборчого процесу на всіх етапах.

На його думку, цьому може сприяти введення відкритих списків кандидатів у народні депутати України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування