Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка вирішили, що Тимошенко не читає і забирає лаври президента

П'ятниця, 7 березня 2008, 13:11

У секретаріаті президента вважають, що прем'єр Юлія Тимошенко або не читала директив Віктора Ющенка делегації України на переговорах з Росією щодо газу, або свідомо обманює українських громадян.

Про це на брифінгу в п'ятницю заявив перший заступник глави секретаріату Олександр Шлапак, повідомляє Ліга.

"Обмін листами прем'єра з президентом, на думку президента, не коректний. Очевидно, ціль листа - не пошук істини або входу з ситуації. Фактично, ті обвинувачення, по-іншому я сказати не можу, у яких звинувачують президента України і президента Росії, і нібито досягнуті ними домовленості, не мають нічого спільного з дійсністю", - відзначив Шлапак.

Саме тому, за його словами, Ющенко "пішов на безпрецедентний крок і фактично розсекретив директиви для проведення переговорів з російською стороною".

За словами Шлапака, у директивах мова йде про те, що розрахунок за газ за минулий рік повинен здійснюватися за ціною $130 за тисячу кубометрів, а перехід на прямі відносини між НАК "Нафтогаз" і ВАТ "Газпром" повинен відбуватися зі збереженням ціни $170, що "не має нічого спільного з тим, про що говорить у листі прем'єр-міністр".

Також він сказав, що заяви прем'єр-міністра про ціну на газ $315 і про експорт не тільки імпортованого газу, але і газу власного видобутку, взяті з проекту "Газпрому", який він направив НАК "Нафтогаз України".

"Однак видавати це за позицію президента не тільки не коректно, але й неправильно. Тому висновок може бути тільки один: або прем'єр не читала директиви, або читала їх і свідомо зараз обманює українських громадян", - впевнений Шлапак.

Він також висловив думку, що Тимошенко видає домовленості президента з російською стороною в газовій сфері за свою перемогу.

"Президент протягом понеділка-вівторка вів дуже непрості переговори з президентом Путіним і новообраним президентом Медведєвим. Президент переконував обох російських колег щодо того, що вести переговори з Україною з позиції скорочення постачань газу неможливо", - відзначив він.

За словами Шлапака, у результаті цих переговорів у середу постачання російського газу в Україну були відновлені в повному обсязі. "Тому видавати в листі як велике досягнення уряду, що російська сторона злякалася рішучості нашого уряду, як мінімум, некоректно", - додав Шлапак.

Як повідомлялося, 6 березня Тимошенко направила лист на ім'я Ющенка у відповідь на звернення глави держави щодо ситуації в газовій сфері.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяВ Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...