Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-міністр оборони радить Росії переїхати в Антарктику

Вівторок, 1 квітня 2008, 14:41

Екс-міністр оборони Анатолій Гриценко упевнений, що за бажанням Франції і Німеччини відмовити Україні в приєднанні до ПДЧ ховається російський фактор.

Таку думку Гриценко висловив в інтерв'ю французькій газеті "Le Figaro", переклад якого наводить Иносми.ру у вівторок.

"У дійсності за різними приводами, що висувають Франція і Німеччина, ховається російський фактор. Я не розумію, чому Франція так боїться реакції Росії", - сказав він.

"Росіяни точно так же чинили перешкоди вступу в НАТО Польщі, а потім країн Балтії. А коли вони стали членами НАТО, нічого не сталося", - додав він.

"Якщо ви не дасте позитивного сигналу Україні, це стане перемогою російської політики тиску, що буде тільки розпалювати російську параною замість того, щоб гасити її", - підкреслив Гриценко.

"Якщо бандити наближаються до Вашого будинку і потихеньку починають його оточувати, я можу зрозуміти Ваш страх і Вашу параною. Але якщо по сусідству з Вами селяться цивілізовані люди, що шанують закон і прагнуть налагодити з вами добросусідські відносини, хіба варто їх боятися? Можливо, Росія дотепер усього боїться? Але в такому випадку потрібно переїжджати в Антарктику", - сказав Гриценко.

Він пояснив, що бажання України обумовлено розумінням державної безпеки.

"Україна прагне забезпечити безпеку усіх своїх громадян. Ми розглядаємо НАТО, як союз країн, що розділяють і захищають демократичні цінності. Ми хочемо бути членом Альянсу і виконувати зобов'язання, як ми це робили у випадку миротворчих місій", - сказав він.

Він також висловив думку, що український рівень відповідності нормам НАТО "набагато вищий, ніж у таких країн, як Албанія, що одержала План дій щодо членства (ПДЧ) у 1999 році".

"Тому логічно, що ми висуваємо свою кандидатуру", - підкреслив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування