Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Буш привітав Яценюка як одного з наймолодших у світі

Вівторок, 1 квітня 2008, 16:00

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк упевнений, що приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО стане "додатковим імпульсом суспільству для проведення реформ у економічній та гуманітарній сферах".

Про це він заявив під час зустрічі з президентом США Джорджем Бушем та державним секретарем США Кондолізою Райс у вівторок, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

При цьому Яценюк наголосив на необхідності постійного діалогу щодо цього питання з найближчими країнами-сусідами України, у тому числі, з Російською Федерацією.

Український спікер також поінформував Буша про різні політичні погляди щодо вступу України до НАТО у стінах українського парламенту.

Яценюк зазначив, що Верховна Рада ухвалила постанову про питання вступу України до НАТО, відповідно до якої рішення щодо міжнародного договору про вступ України до Альянсу приймається лише за наслідками всеукраїнського референдуму.

Крім того, сторони зустрічі обговорили низку питань розширення двосторонньої співпраці в економічній сфері.

Яценюк зазначив "міцні підвалини" економічної складової двосторонніх відносин, зокрема визнання США України як країни з ринковою економікою, а також підписання угоди про вступ України до СОТ і надання США преференцій для деяких груп українських товарів, яке відбулося за часів очолювання Яценюком Мінекономіки України.

Під час зустрічі йшлося також про інтенсифікацію двостороннього діалогу в енергетичній сфері, зокрема у галузі енергетичної безпеки, розробки корисних копалин та пошуку альтернативних джерел енергії.

Яценюк відзначив важливість візиту президента США в Україну та високо оцінив українсько-американські переговори, котрі відбулися у вівторок, і привітав підписання низки важливих двосторонніх документів, зокрема "Дорожньої карти".

У свою чергу, Буш привітав Яценюка як одного з наймолодших спікерів світу за два останніх століття (саме у США у 1839-41 роках Палату представників парламенту очолював тридцятирічний Роберт Хантер).


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: