Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко оголосила про підвищення пенсій з дня дурня

Вівторок, 1 квітня 2008, 17:07

Прем’єр Юлія Тимошенко заявляє, що уряд щомісячно корегуватиме мінімальний прожитковий мінімум.

Про це Тимошенко заявила на прес-конференції у вівторок.

"Кожен місяць ми будемо мінімальний прожитковий рівень коригувати. І кожен місяць пенсіонери будуть отримувати певне збільшене забезпечення життя", - заявила Тимошенко.

Також Тимошенко повідомила що з 1 жовтня відбудеться перехід "на новий рівень диференціації пенсійних виплат. Так кожен рік їх трудового стажу замість 1,2 коштуватиме 1,35.

"Такий коефіцієнт підвищення призведе до того, що всі пенсіонери отримають ще раз суттєве підвищення пенсій", - зазначила вона.

Також, за її словами, з 1 квітня набирає сили постанова, згідно з якою збільшується рівень пенсій.

Тимошенко зазначила, що таким чином, пенсіонери, які є інвалідами, стануть отримувати пенсію в залежності від їхньої групи. Так пенсіонери інваліди отримають на 70 - 90% більше. Так замість 284 гривень вони отримуватимуть не менше, ніж 481 гривню.

Також, за словами Тимошенко, пенсія при втраті годувальника на одного утриманця збільшиться до 481 гривні, на двох утриманців – 577 гривень, на трьох – 721 грн.

Пенсіонери, що мали неповний страховий стаж отримуватимуть на 70% більшу пенсію в розмірі 481 гривні, зазначила Тимошенко.

Також прем’єр наголосила, що соціальні пенсії будуть підвищені до 481 гривні на 164%. "Це перший крок", - зазначила вона.

Також вона зазначила, що було підвищено пенсійну виплату за особливі заслуги перед Україною майже на 50% до 601 грн.

Також мінімальна пенсія особам, які мають 5 і більше дітей, складатиме 650 грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування