Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рудьковського піймали на тому, як він "розвивав конкуренцію"

Середа, 2 квітня 2008, 11:28

Те, що в численних порушеннях у Міністерстві транспорту й зв'язку фігурує особисто екс-керівник цього відомства Микола Рудьковський пов'язане з тим, що саме він за посадою був розпорядником держмайна, закріпленого за міністерством.

Так в інтерв'ю газеті "Дело" голова контрольно-ревізійного управління Микола Сивульський пояснив те, що "в усіх справах (із порушень у Мінтрансі) фігурує тільки екс-міністр Микола Рудьковський".

"Саме він несе відповідальність за всі правопорушення. Розпорядником державного майна є перша особа. Без її підпису жодна копійка не може бути витрачена. Він, щоправда, може делегувати ці повноваження своїм заступникам, але відповідальність несе все одно він!", - заявив Сивульський

На питання, чому ж інші чиновники Мінтрансу не фігурують у цих розслідуваннях, він відповів: "Вони фігурують".

"Але кримінальне законодавство передбачає персональну відповідальність того, хто приймав рішення, і того, хто це рішення підписував!", - підкреслив Сивульський.

"Один із яскравих прикладів: Рудьковський підписує наказ, де говориться про те, що потрібно розвивати конкуренцію на залізничному транспорті. І запропонував знижки від 33 до 50% тим, хто возить вантажі своїми вагонами. У результаті ТОВ "Лемтранс" і ЗАТ "Укренерготранс" отримали майже 350 мільйонів доходів за 8 місяців, тоді як таку ж суму доходів утратила "Придніпровська залізниця", - розповів він.

Як відомо, у грудні 2007 року щодо Рудьковського СБУ порушила кримінальну справу за ч. 5 ст. 191 КК ("розтрата коштів в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем"), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років.

За інформацією слідства, Рудьковський витратив 392 тис. грн із держбюджету для здійснення чартерного рейсу в Париж в особистих цілях.

20 березня прокуратура Києва спрямувала матеріали справи, порушеної щодо Рудьковського, у Печерський райсуд Києва для розгляду за суттю.

Крім того, проводяться розслідування за низкою порушень, вчинених чиновниками Мінтрансу під час керівництва ним Рудьковського.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...