Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко заборонила міністерствам продавати землю і майно в обхід неї

Середа, 2 квітня 2008, 15:24

Кабінет міністрів ухвалив новий порядок відчудження надлишкового майна та землі, що знаходиться у розпорядженні міністерств та інших центральних органів виконавчої влади.

Про це після засідання уряду у середу повідомив журналістам міністр юстиції Микола Оніщук.

"Згідно з новим порядком, уряду надається право відчуджувати окремим рішенням надлишкове майно та землю, що перебувають у користуванні державних відомств. Я особисто був проти цього", - сказав він.

За словами міністра, ця тема жваво обговорювалася на засіданні Кабміну, зокрема, суперечку викликало питання відповідності урядового акту чинним законам.

"Урядові акти мають ухвалюватися у відповідності до закону і не можуть вступати з ними у суперечність", - сказав він.

Раніше, на початку засідання, прем’єр Юлія Тимошенко наголосила, що уряд має ухвалити новий порядок відчудження надлишкового майна та землі, що знаходиться у користуванні державних відомств, виключно через відкриті аукціони і за рішенням уряду.

"Ви знаєте, що до того, як ми прийшли в уряд, на рівні кожного міністерства, під час попередньої влади, робили все що хотіли: роздавали приміщення, в тому числі й адміністративні, сотні гектарів землі віддавалися безкоштовно на базі корупції. Надлишкове майно розподілялося так, що збагачувалася не держава, а окремі нечисті на руку чиновники", - сказала вона.

"Ми зробимо такі правила відчудженя майна, за яких, хто б не прийшов до влади, все буде зрозуміло і чесно по відношенню до держави", - додала Тимошенко.
За її словами, новий порядок стосується не лише відчудження майна та землі, але й оренди.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування