Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Cпостерігачі похвалили тести. Прийшли майже всі

Середа, 23 квітня 2008, 20:45

Зовнішнє тестування з української мови і літератури в Україні пройшло без серйозних порушень і на гарному організаційному рівні, вважають громадські спостерігачі.

Такі висновки містяться в звітах громадської мережі "Опора", Комітету виборців України (КВУ) і Центру тестових технологій і моніторингу якості освіти, оприлюднених на прес-конференції в середу в Києві.

"Ми не знайшли якихось серйозних проблем", - відзначив виконавчий директор КВУ Євген Побережний.

Він уточнив, що в роботі спостерігачів проблем, як правило, не виникало, а окремі недоліки, зафіксовані в ході тестування, зокрема незадовільні умови для проведення тестування (найчастіше - низька температура в приміщеннях), порушення з боку персоналу і зловживання абітурієнтів були поодинокими.

За ходом тестування 22 квітня від КВУ спостерігали 700 осіб на 230 пунктах тестування в 13 регіонах України.

Висновки КВУ підтвердив також координатор програм "Опори" Андрій Гевко. Від "Опори" за тестуванням спостерігали близько 1650 осіб у 14 регіонах України.

Гевко підтвердив офіційну інформацію, що явка склала близько 90% від тих, хто записався на тестування, хоча відзначив, що на деякі пункти не з'явилися до 40% абітурієнтів.

Він також уточнив, що за спостереженнями "Опори", більшість з 10%, хто не з'явивився на тестування є випускниками минулих років - вони не змогли прийти з об'єктивних причин, зокрема, у зв'язку з роботою.

Директор Центру тестових технологій і моніторингу якості освіти Ганна Торопова повідомила результати опитування, проведеного її центром у березні-квітні цього року серед 3,5 тис.учнів випускних класів і 1700 учителів з 339 навчальних закладів України щодо джерел і якості інформування про тестування.

За її словами, рівень поінформованості респондентів про тестування вище за середній. Опитування також показало, що найчастіше учні звертаються за інформацією про тестування до шкільних вчителів і до шкільної адміністрації - 94%.

Серед інших джерел найчастіше використовувалися телебачення, преса, знайомі, інтернет. 32% опитаних повідомили, що вони пройшли пробне тестування і більшість респондентів назвали цей спосіб найбільш ефективним для одержання інформації про процедуру проходження тестів. Друге місце за ефективністю посіло роз'яснення вчителів під час уроків.

Як повідомлялося, у вівторок в Україні вперше провели загальне тестування абітурієнтів з української мови і літератури.

З цього року при вступі у вузи України будуть враховуватися тільки результати тестів. В минулі роки у випускників була альтернатива - вступати у вузи за результатами тестів або здавати вступні іспити.

"Львівська газета"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...