Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко тепер буде підвищувати народжуваність зарплатами?

Четвер, 3 квітня 2008, 16:33

Якщо в Україні заробітна плата не вийде на європейський рівень, демографічну проблему в країні не вирішать навіть виплати на народження дитини.

У цьому впевнена прем'єр Юлія Тимошенко, про що вона заявила у своєму виступі на зустрічі з представниками профспілок України, повідомляє Ліга.

За словами прем'єр-міністра, виникає одне з ключових питань – чому українські підприємства, які продають свою продукцію за світовими цінами як усередині України, так і за її межами, платять зарплату в кілька разів нижче світової.

Тимошенко звернула увагу на те, що такі аргументи як більша кількість працівників, ніж на західних підприємствах, не витримують критики.

При цьому, за її словами, в Україні набагато нижча вартість енергоносіїв, землі, більше можливостей заощадити на сплаті податків.

"Тобто, собівартість у наших виробників товарів і послуг набагато нижча, ніж у будь-якого підприємства в Європі. Чому ж така низька зарплата?", - сказала прем'єр.

На думку Тимошенко, уряд разом із профспілками повинен вибудувати певну динаміку підвищення за 2-3 роки українських зарплат до рівня європейських.

"Інакше вся наша боротьба за демографію доплатою на народження першої, другої, третьої дитини просто абсолютно ні до чого не призведе. І кожна народжена дитина через 18 років поїде шукати собі щастя за межами України, а ті, хто сьогодні одержав в Україні освіту, вони отут навіть на рік не затримаються, тому що там їх дійсно чекають, і там краще", - підкреслила прем'єр.

Також глава уряду відзначила, що уряд готовий піти назустріч бізнесові, якщо той не буде перешкоджати підвищенню зарплат. "Ми готові знижувати податки, ми готові усе робити для того, щоб вони розвивали бізнес, підприємництво в гарному інвестиційному кліматі", - сказала прем'єр.

Прем'єр-міністр Тимошенко заявляла про те, що має намір заручатися підтримкою профспілок у вирішенні соціальних питань.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...