Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Британець обіцяє Україні успіх, а росіянин просить не шукати "руку Москви"

Четвер, 3 квітня 2008, 20:23

Cаміт НАТО у Бухаресті засвідчив, що Україна стане членом Альянсу, і країни-члени підтримали заяву України про План дій щодо членства, заявив міністр закордонних справ Великої Британії Девід Мілібенд.

Як повідомили УНІАН у Посольстві Великої Британії в Україні, за словами міністра, "зараз починається робота по залученню України до процесу ПДЧ. Я очікую на період інтенсивної спіпраці з Україною від сьогодні до грудневої зустрічі міністрів закордонних справ".

Тим часом віце-спікер Держдуми від фракції "Справедлива Росія" Олександр Бабаков, що курирує російсько-українські міжпарламентські зв'язки, упевнений, що за рішенням НАТО відмовити Україні і Грузії в плані по членству (ПДЧ), не потрібно шукати підступ Росії.

"Рішення про ненадання Україні і Грузії статусу кандидатів у члени НАТО прийнято провідними європейськими країнами, і тут не потрібно шукати руку Москви", - заявив "Інтерфакс-Україна" у четвер Бабаков.

У той же час, думає він, не варто сумніватися й у тім, що дане рішення приймалося з урахуванням думки Росії. Крім того, відзначив віце-спікер, безумовно, було почуто і думку українського народу.

"Україна від вступу в НАТО, на мій погляд, не тільки не виграє, але і понесе серйозні витрати, що украй негативно відіб'ється на її економіці", - упевнений депутат.

Як відомо, 3 квітня, на саміті у Бухаресті члени НАТО перенесли остаточне ухвалення рішення щодо приєднання України і Грузії до Плану дій щодо членства на грудень 2008 року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...