Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіян в Абхазії стало в півтора рази більше

Четвер, 1 травня 2008, 14:40

Росія збільшила чисельність миротворчого контингенту в Абхазії з двох до трьох тисяч осіб.

Про це повідомляє в четвер Радіо "Свобода" з посиланням на міністра закордонних справ невизнаної республіки Абхазія Сергія Шамбу.

За його словами, влада Абхазії вітає рішення Москви.

Водночас Грузія назвала дії російської влади актом військової агресії. Голова парламентського комітету оборони та безпеки Грузії Гіві Таргамадзе в інтерв’ю радіо "Свобода" заявив: "Усі рішення, які були ухвалені ще вчора для того, щоб ввести додаткових, так званих, миротворців у зону конфлікту в Абхазію, ми розцінюємо як початок інтервенції".

"Тому що все це відбувається без будь-якого узгодження з грузинською стороною, як це передбачено у тому договорі, на який вказує російська сторона", - пояснив він.

Згідно з цим договором, зазначив Таргамадзе, максимальна кількість миротворців може бути 3 тисячі. "Однак там же вказано, що ця кількість має узгоджуватися зі всіма сторонами. Без будь-якого узгодження з 2000 року російська сторона доводить цю кількість до 3 тисяч", – сказав грузинський парламентар.

Разом з тим, Союз НАТО заявляє, що слідкує за нарощуванням в Абхазії російського миротворчого контингенту. Представники Альянсу та Євросоюзу вважають, що це рішення Кремля не сприятиме врегулюванню ситуації в регіоні.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування