Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко каже, що Тимошенко може продати лише частину ОПЗ

Понеділок, 5 травня 2008, 13:57

Закон забороняє приватизацію портової інфраструктури Одеського припортового заводу, однак дозволяє приватизацію виробничих потужностей хімічного заводу.

Про це заявив президент Віктор Ющенко в інтерв'ю журналістам у Київській області, повідомляє прес-служба президента.

Він нагадав, що приватизація портової інфраструктури в Україні заборонена відповідно до національного законодавства.

"Приватизація хімічного заводу - це виключна компетенція уряду... Що стосується портової морської інфраструктури - це питання регулюється законом, який забороняє в даному разі приватизацію такого типу об'єктів", - сказав Ющенко.

На переконання президента, на сьогодні також не є предметом дискусії приватизація аміакопроводу Тольятті - Одеса.

"Я переконаний: це об'єкт, який повинен знаходитися під чітким державним моніторингом, чітким державним контролем", - сказав президент.

Він особливо наголосив, що доки чинне законодавство не змінено, говорити про інший спосіб приватизації ОПЗ не можна.

Торкаючись питання доцільності приватизації портів в Україні, Ющенко висловив думку, що на сьогодні в Україні не варто йти на такий крок.

"Це не реформування. Це неправильний крок, який не дозволяє утверджувати умови рівної конкуренції на даному ринку", - сказав Ющенко.

Президент наголосив, що він не проти приватизації такого роду об'єктів загалом, але вважає це нераціональним на даному етапі.

"Ми не маємо демократично налагодженої прозорої публічної роботи відповідних державних органів, які відповідають за чистоту конкуренції на власному діловому ринку", - сказав Ющенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування