Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російський флот не постраждає за "загублену" ракету

Середа, 7 травня 2008, 10:44

Випадок із авіаційною торпедою не буде підставою для виведення Чорноморського флоту Росії з Криму, заявив представник МЗС України Василь Кирилич.

Він зазначив, що Україна суворо дотримується двосторонньої угоди, в якій передбачено, що російський флот перебуватиме на українській території до 2017 року, передає Радіо "Свобода".

Як відомо, 26 квітня поблизу села Привітне Алуштинського району Криму українські прикордонники знайшли авіаційну протичовнову ракету-торпеду, яку, як з’ясувалось згодом, "загубили" російські моряки.

Міністерство закордонних справ України вручило російській стороні ноту протесту у зв’язку з випробуванням Чорноморським флотом Росії цієї ракети на території України.

В МЗС заявили, що проведення випробування такої ракети суперечить угоді від 1997 року про статус та умови перебування Чорноморського флоту на території України.

Тим часом, командування Військово-морського флоту Росії заявило, що не губило в Криму бойової ракети, а об’єкт, виявлений українською стороною, є звичайною капсулою без вибухової речовини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...