Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка хочуть дострокових виборів?

Понеділок, 2 червня 2008, 11:37

У секретаріаті президента не вірять у можливість створення "широкої коаліції" і говорять про можливі дострокові парламентські вибори восени.

Про це в понеділок пише газета "Сегодня" з посиланням на "високопоставлені джерела в оточенні президента Віктора Ющенка".

"У секретаріаті вже не вірять у можливість створення "широкої коаліції", проте досить натхненні поразкою БЮТ на виборах до Київради і будують плани влаштувати "Сталінград" для Юлії Тимошенко вже в масштабах усієї країни - на дострокових парламентських виборах восени", - пише газета.

"Справа тепер за малим - умовити президента погодиться на ці вибори", - додає видання.

"Так, раніше ми розраховували, що в червні в нас у НУНС буде більше половини фракції - 37 осіб, що погодяться вийти з коаліції з БЮТ і створити "широку" коаліцію з Партією Регіонів", - розповідає джерело в СП.

"Однак тепер надій практично не залишилося. Не виходить 37. Максимум, і те з великими застереженнями, людина 20-25 набирається", - додав співрозмовник видання.

"Тому на Банковій зараз дозріває думка, що восени потрібно проводити дострокові вибори. На них перемогти Тимошенко, а потім створити і "широку" коаліцію". Приводів для розпуску парламенту знайти можна масу. Наприклад, протягом місяця його робота може бути заблокована. Або ж відправити уряд у відставку, а новий протягом двох місяців не вийде створити", - наводить слова джерела газета.

За словами джерела, у секретаріаті президента збираються зробити ставку не на НУНС або "Нашу Україну", а на "якийсь конгломерат із сил, що перемогли на виборах до Київради - блок Черновецького, Громадський актив Києва (проект підприємця-"регіонала" Василя Хмельницького і його партнерів по бізнесу) і Катеринчук плюс "Єдиний Центр" Віктора Балоги".

У той же час газета зазначає, що Ющенко поки ще вірить у переконання НУНС і на нові вибори йти не хоче. "Але це справа часу. Як тільки він зрозуміє, що "широка коаліція" не виходить, то будуть і вибори", - говорить джерело.

У самій Партії регіонів не вірять, що Ющенко піде на дострокові вибори.

Також у можливості дострокових виборів сумніваються й у БЮТ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування