Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко зустрінеться з Медведєвим у "неформальній, дружній" атмосфері

Понеділок, 2 червня 2008, 16:35

6 червня президент Віктор Ющенко в рамках візиту до Росії зустрінеться з президентом Російської Федерації Дмитром Медведєвим.

Про це на брифінгу в понеділок заявила прес-секретар президента Ірина Ванникова, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

За її словами, 5-6 червня відбудеться робочий візит Ющенка до Росії.

Зокрема, Ющенко візьме участь у Міжнародному економічному форумі в Санкт-Петербурзі.

"Символічно, що перша зустріч Ющенка і Медведєва в статусі президентів своїх країн буде відбуватися на тлі обговорення саме економічних питань", – сказала Ванникова.

За її словами, Ющенко сподівається, що "неформальна, дружня і конструктивна атмосфера Форуму створить відповідний прагматичний вектор відносин для двох країн на найближчі роки і покладе початок дружнім відносинам президентів України і Росії".

Окремі надії, підкреслила Ванникова, президент покладає на неформальний самміт лідерів країн СНД.

"Адже саме в розвитку економічної співпраці Україна і бачить майбутнє цієї організації", – підкреслила прес-секретар.

Ванникова окремо підкреслила питання необхідності обговорення і вирішення невідкладних проблем у відносинах двох держав.

"Президент України переконаний: чесний і конструктивний діалог, відмова від стереотипів дозволить Україні і Росії знайти взаємоприйняті рішення з усіх питань, що сьогодні затьмарюють наші взаємини", – сказала Ванникова.

Вона також зазначила, що 5 червня перед саммітом Ющенко відвідає Соловецький монастир, музей Гулага на Соловках, покладе квіти до меморіалу жертв Гулага, до погруддя Петра Калнишевського, до пам'ятного хреста на Старому Соловецькому цвинтарі.


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...