Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справи щодо вакцинації зібрали воєдино

Понеділок, 2 червня 2008, 19:56

Справа за фактом смерті старшокласника в Краматорську та справа стосовно колишнього першого заступника міністра охорони здоров'я Миколи Проданчука за перевищення ним службових обов'язків об'єднані в одне провадження.

Про це заявив генпрокурор Олександр Медведько під час зустрічі з президентом Віктором Ющенком, повідомляє прес-служба глави держави.

Медведько нагадав, що 14 травня прокуратурою Донецької області було порушено кримінальну справу за фактом смерті школяра. 23 травня було ухвалено рішення про прийняття цієї справи для розслідування Генпрокуратурою.

У ході її розслідування 28-29 травня було порушено кримінальну справу стосовно першого заступника міністра охорони здоров'я Миколи Проданчука за перевищення ним службових обов'язків.

"Ми вважаємо, що все-таки пан Проданчук порушив чинне законодавство, коли при відсутності в Україні епідеміологічної захворюваності на кір і без проведення державної реєстрації та необхідних досліджень 3 квітня видав одноразовий дозвіл на ввіз на митну територію України вакцини проти кору і краснухи індійського виробництва в кількості 9 мільйонів доз", - сказав генпрокурор.

Медведько повідомив, що ці справи об'єднані в одне провадження. По ньому призначено 91 судово-медичну експертизу, проведено допити міністра охорони здоров'я та інших посадових осіб, а також свідків і потерпілих, в тому числі батьків загиблого школяра, які визнані потерпілою стороною.

Генпрокурор підкреслив, що судова комплексна медична експертиза, призначена по цій справі, має встановити наявність зв'язку між проведеною вакцинацією та фактом смерті Антона Тищенка.

Медведько зауважив, що без висновків такої експертизи зарано говорити про наявність чи відсутність вказаного причинно-наслідкового зв'язку: "Ми будемо вживати всіх заходів, щоб завершити розслідування цієї кримінальної справи у найкоротші терміни".

Під час зустрічі генпрокурор отримав доручення президента вжити заходи прокурорського реагування стосовно окремих посадових осіб органів державної влади, які недбало та безвідповідально ставляться до своїх службових обов'язків.

Зокрема, у незапобіганні нелегальній роботі аптечних закладів, які працюють без відповідних ліцензій та дозволів.

На цю проблему президент звернув увагу й Кабінету міністрів, якому направив листа із проханням вжити відповідних заходів реагування і повідомити про них президенту.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування