Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гриценко: Ющенко не тільки спізнюється, але й...

Вівторок, 3 червня 2008, 10:54

Голова комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони Анатолій Гриценко вважає, що президент Віктор Ющенко не тільки запізнюється, а й не слухає депутатів.

Про це він сказав в ефірі Радіо "Свобода", пояснюючи свій ухід після 50-хвилинного очікування на зустріч з президентом у складі фракції "НУ-НС" у понеділок, повідомляє прес-служба депутата.

"Жодного демаршу, кожен з нас планує свій робочий час. Люди, які працюють навколо президента, повинні чітко спланувати його роботу", - зазначив Гриценко.

На його думку, "якщо далі так буде продовжуватися, то частина депутатів перестане ходити на ці зустрічі і все більше пуста зала буде до того, як зайде президент".

Водночас Гриценко наголосив, що якщо президент як глава держави запрошує, то незалежно від того, хто і як до нього ставиться, це запрошення глави держави, на якому він хоче викласти оцінку ситуації і бачення шляхів виходу.

"Я вважаю, що це корисно почути. Якщо така зустріч буде, я знову прийду і буду намагатися це почути. Але ці зустрічі проводяться, як правило, в одноканальному режимі – як інформування", - зауважив депутат.

"Тобто, президент робить монолог, 50 хвилин – 1 годину, часом в менторському тоні, повчаючи народних депутатів. Немає розмови, немає зворотного зв'язку", - додав він.

На думку Гриценка, президент втрачає відчуття того, що відбувається і не розуміє чи не правильно розуміє причини - чому це відбувається: "Треба слухати людей, а не тільки говорити зі своєї позиції".

Коментуючи конфлікти всередині коаліції, депутат зауважив, що "проблеми в коаліції виникли ще до її створення".

"Тому, що дехто хотів бачити іншу коаліцію, дехто обіцяв Партії регіонів рік тому, що буде створена широка коаліція", - пояснив він.

На думку депутата, очевидно, що результати виборів когось розчарували і сталося так, що була створена ця коаліція. Тим більше, що її обіцяли з усіх трибун, включаючи і президента.

"Але запас був настільки незначний, що ми можемо говорити про те, що коаліція існує "де-юре", але вона вже давно не працює "де-факто", - заявив Гриценко.

На його переконання, це видно кожного понеділка, коли починається пленарний тиждень і два лідери коаліції – два Кириленка – не можуть внести погоджений порядок денний, як це передбачено законодавством і коаліційною угодою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування