Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не дав Тимошенко заробити на землі

Вівторок, 3 червня 2008, 11:02

Верховна Рада ухвалили в цілому закон 2481, який впливає на формування дохідної частини бюджету з пропозиціями президента.

Закон був проголосований 226 голосами.

Представляючи закон, заступник голови секретаріату президента Олександр Шлапак заявив, що президент "вимушено наклав вето" і його зауваження стосувалися продажу землі.

"Законом, що надійшов на підпис главі держави, кабміну надається право без жодних обмежень і критеріїв визначати додатково, крім визначених у законі, будь-які випадки, коли право оренди земельних ділянок набуватиметься без аукціону", - зазначив Шлапак.

За його словами, не можна погодитися з пропозицією уряду "без жодних обмежень і критеріїв визначати випадки, коли такі ділянки підлягатимуть продажу".

Відповідно до пропозицій президента "набуття права оренди земельних ділянок, що перебувають у державній або комунальній власності, здійснюється виключно на аукціонах (крім земельних ділянок, на яких розташовані об’єкти нерухомого майна, що перебувають у власності громадян і юридичних осіб, в яких відсутні акції (частки, паї), що належать державі)".

Президент пропонував заборонити проведення аукціонів щодо земельних ділянок, які (або будівлі на яких) орендують бюджетні установи, музеї, підприємства і громадські організації у сферах культури і мистецтв, у тому числі національні творчі спілки та їх члени (під творчі майстерні)".

Якщо урядовий проект пропонував віднести до повноважень центрального органу виконавчої влади з питань земельних ресурсів продаж громадянам і юридичним особам земель сільськогосподарського призначення, то президент залишив це право за органами місцевого самоврядування.

Також президент не погодився з пропозиціями уряду щодо надання земель під будівництво пов’язане з Євро-2012.

"Необхідність здійснення заходів для забезпечення належної підготовки та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні з урахуванням значення цієї події для економіки та міжнародного іміджу держави є беззаперечною", - зазначив президент.

"Однак погодитися з фактичним скасуванням мораторію на продаж державних та комунальних земельних ділянок сільськогосподарського призначення під гаслом підготовки України до проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу за відсутності законів про державний земельний кадастр та ринок земель не можна", - наголосив Ющенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...