Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новому послу в Росії нагадали про фальсифікації

Вівторок, 3 червня 2008, 13:34

Перший заступник секретаря Радбезу Степан Гавриш заявляє про згоду Росії на призначення послом України в Росії Костянтина Грищенка.

Про це він заявив на прес-конференції, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

"Не секрет, що Костянтин Іванович Грищенко на сьогоднішній день є однією з кращих дипломатичних надій України в представництві в Російській Федерації, робота якого вимагає особливої відповідальності і нової політики", - сказав він.

На його думку, після того, як у Росії змінився президент, Україна зобов'язана перейти на інший рівень політико-економічних відносин з Росією.

Гавриш також висловив надію на те, що президент Росії Дмитро Медведєв буде вести чітку і прагматичну політику щодо України.

У свою чергу секретар РНБО Раїса Богатирьова заявила, що не має інформації про призначення Грищенка послом України в Росії.

"Спасибі, що повідомили. Я про це поки не знаю. Коли довідаюся, буду першою, хто вам про це повідомить", - сказала Богатирьова журналістам у вівторок у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Водночас голова комітету Верховної Ради з питань євроатлантичної інтеграції, екс-міністр закордонних справ Борис Тарасюк визнає професіоналізм Грищенка як дипломата, однак нагадує про його роботу в уряді Віктора Януковича.

Тарасюк зазначив, що після свого призначення вдруге міністром закордонних справ він навіть пропонував Грищенку кілька посад у МЗС, однак у той момент дипломат цим не зацікавився.

"Водночас не можна забувати про ту роль, яку відігравав міністр Грищенко в уряді Віктора Януковича", - сказав Тарасюк, нагадавши, що в 2004 році за деякими даними МЗС України і посольство Росії були причетні до спроб фальсифікувати президентські вибори в Україні.

"Згадайте, що в 2004 році саме з боку МЗС України і посольства Росії була здійснена спроба підготовки масової фальсифікації президентських виборів, коли вони готували до відкриття 420 виборчих дільниць у Росії", - сказав він.

"Підготовка цього фальсифікаційного проекту коштувала б Україні додатково 2,5 млн. голосів. Ви розумієте, на чию користь? На користь Віктора Януковича, а не Віктора Ющенка", - заявив Тарасюк, зазначивши, що після свого призначення міністром він ініціював проведення службового розслідування.

"Мене дивує така кадрова всеїдність нашого президента", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування