Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Від "інтриги" Ющенка в Москві не радять чекати прориву. Чи чекати?

Четвер, 5 червня 2008, 09:19

Під час нинішньої зустрічі у Москві президент Віктор Ющенко і презент Росії Дмитро Медведєв обговорюватимуть питання, які викликали останнім часом загострення українсько-російських відносин.

Це стосується передовсім питань щодо НАТО, перебування в Україні Чорноморського флоту та енергопоставок, сказав у інтерв’ю Радіо "Свобода" керівник парламентського комітету з питань європейської інтеграції Борис Тарасюк ("НУ-НС").

Успіх зустрічі, на думку Тарасюка, залежатиме від того, чи матиме російська сторона бажання перевести ситуацію у конструктивне русло.

Реклама:

"Вони зроблять аналіз міждержавної комісії, яку очолював з російського боку президент Путін. Від цієї зустрічі можна чекати поштовху для зустрічей на інших високих рівнях і напрацювання механізму роботи міждержавної комісії", - зазначив він.

"Якщо з російської сторони переважатиме прагматизм у підходах, то можливо чекати і позитивних зрушень. Тому якщо звучатиме та ж сама риторика, то вона ні до чого конструктивного не приведе", - додав Тарасюк.

Як відомо, у середу Держдума Росії запропонувала президенту та уряду РФ розглянути питання про вихід Росії з Договору про дружбу, співробітництво та партнерство з Україною у випадку реалізації Києвом планів щодо вступу у НАТО. Ющенко, перебуваючи у Словенії, назвав таку позицію великою політичною помилкою.

ВІДЕО ДНЯ

Відтак, зважаючи на нинішнє загострення українсько-російських відносин, не варто очікувати від зустрічі Ющенка та Медведєва якихось реальних результатів, вважає заступник голови парламентського комітету у закордонних справах, регіонал Леонід Кожара.

"Ми можемо згадати останній візит нашого Президента до Москви для участі у роботі міждержавної комісії. Той візит проходив у набагато сприятливішій атмосфері, але й тоді не було досягнуто якихось видимих практичних результатів. На тлі того, що відбувається зараз в українсько-російських відносинах, я не думаю, що буде якийсь прорив. Ця зустріч носитиме більш протокольний характер без практичних позитивних наслідків для двосторонніх відносин", - вважає він.

У свою чергу, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов називає поїздку Ющенка до Москви візитом зі серйозною психологічною інтригою, передає "Німецька хвиля".

На думку Карасьова, перед Ющенком стоїть завдання закласти основу не лише особистих відносин з Медведєвим, а й співпраці між главами урядів обох країн.

Експерт закликав не переоцінювати значення ухваленого напередодні заклику Держдуми.

"Президент України закцентує увагу на тому, що, чим більше загострюватимуть цю ситуацію російські політики, тим менше від того виграє Росія в непростому діалозі з Києвом", - зазначив Карасьов, додавши, що Ющенко закликатиме Медвєдєва до більш збалансованих реакцій Москви на нові виклики в безпековій та оборонній сферах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування