Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка хочуть проаналізувати ситуацію з коаліцією

П'ятниця, 6 червня 2008, 12:41

У секретаріаті президента заявляють що ситуація з виходом депутатів з коаліції має бути вивчена.

Про це заявила заступник глави СП Марина Ставнійчук в інтерв'ю журналістам.

"Я дивлюся тут на формальні речі: коаліція існує, оскільки підписано коаліційну угоду, оскільки кожен депутат вступив і знаходиться в коаліції", - сказала Ставнійчук.

Вона відзначила, що, звичайно ж, факт подачі сьогодні заяв депутатами про вихід з коаліції є питанням для цих фракцій на предмет аналізу і вивчення.

Фракції коаліції повинні визначити правові наслідки таких кроків як для самих депутатів, що написали заяву, так і для тих фракцій, що входять у коаліцію.

"Звичайно ж, питання є, сьогодні в КС знаходяться на розгляді справа відносно конституційності окремих положень закону і тлумачення Конституції відносно так званого питання великого імперативного мандата", - сказала Ставнійчук.

Вона зазначила, що сьогоднішню ситуацію з виходом депутатів з коаліції необхідно розглядати саме в контексті імперативного мандата, рішення по якому Конституційний Суд ще не виніс.

"Є ціла низка питань, що вимагає на сьогоднішній день детального аналізу і вивчення. Я б зараз не робила жорстких висновків з цієї ситуації і жорстких рекомендацій, як і що має бути надалі. Поки що пройшло 1-1,5 години з моменту оприлюднення заяв - ситуація вимагає ретельного вивчення", - заявила Ставнійчук.

Вона вважає, що в даному питанні рішення Конституційного Суду було б дуже актуальним.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...