Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Через київську забудову затримали росіян

Субота, 7 червня 2008, 13:10

У п'ятницю ввечері в Києві після акції протесту проти незаконної забудови були затримані п'ятеро громадян Російської Федерації.

Як повідомили "Українській правді" в організації "Збережи старий Київ", росіяни були затримані близько 21:00.

Станом на 12-00 7 червня росіяни знаходяться в РВВС Солом'янського району української столиці. Міліція інкримінує затриманим статтю 185 КПАП України – опір законним вимогам міліції.

За словами правозахисника і члена громадської ради при українському Міністерстві внутрішніх справ Володимира Чемериса, щодо затриманих міліція має намір порушити кримінальну справу.

За інформацією організації, до затриманих не допускають адвоката.

6 червня в Солом’янському районі проходила акція протесту проти протиправної забудови Першотравневого парку. На ній місцеві жителі й активісти правозахисних рухів частково зруйнували огорожу будівництва.

Акція закінчилася за кілька годин до затримання росіян. За свідченням жителів Солом’янського району, після завершення акції міліція патрулювала район і здійснювала спроби затримати перехожих, які не брали участі в акції. Імовірно, росіяни були затримані саме за обвинуваченням в участі в мітингу проти забудови, відзначає співрозмовник УП.

На користь цієї версії свідчить також той факт, що в цей же час працівники МВС затримали двох українських журналістів, що висвітлювали акцію, зазначають в організації.

Імена затриманих росіян: Дмитро Чорний, Олександр Нурик, Олександр Савченко, Олена Лебедєва, Євгенія Дьоміна.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування