Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Керівникам шахти, що вибухнула, заборонено вести роботи

Понеділок, 9 червня 2008, 13:43

Ведення гірничих робіт на всіх 5-ти копальнях держпідприємства "Орджонікідзевугілля", якому належить і шахта ім. Карла Маркса у Єнакієве (Донецька область), на якій в неділю стався потужний вибух, заборонено.

Таке рішення ухвалено через порушення, виявлені інспекторами у ході позачергової перевірки стану промислової безпеки на інших шахтах ДП "Орджонікідзевугілля" одразу після аварії на шахті ім. Карла Маркса, повідомляє прес-служба "Держгірпромнагляду".

Як сказано у повідомленні, раніше на шахті ім. Карла Маркса у зв’язку з виявленими порушеннями, які створюють загрозу життю працівників, Держгірпромнаглядом було видано розпорядження про заборону очисних та підготовчих робіт.

Зокрема, в числі порушень значились: незабезпечення розрахунковою кількістю засобів пожежогасіння; незабезпечення розрахунковою кількістю повітря, інертного пилу; не виконання державної перевірки апаратури аеро-газового контролю (АГК); неузгодженістю проекту АГК з МакНДІ.

6 червня на барабан підйомної машини була установлена пломба, йдеться у повідомленні.

Державна комісія з розслідування аварії на шахті ім. Карла Маркса на чолі з першим віце-прем’єр-міністром Олександром Турчиновим, дала завдання органам прокуратури та Держгірпромнагляду перевірити інформацію: чи дійсно після заборони на шахті не здійснювався видобуток вугілля.

"Розпорядження Держгірпромнагляду не треба коментувати їх необхідно неухильно виконувати", - наголосив Турчинов під час засідання урядової комісії.

Шахта ім. Карла Маркса ДП "Орджонікідзевугілля" – одне з 24 вугільних підприємств Донеччини, що були зупинені територіальним управлінням Держгірпромнагляду по Донецькій області через низьку порушень, виявлених в результаті перевірок стану промислової безпеки та охорони праці протягом останнього тижня, нагадує прес-служба.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування