Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко дав Тимошенко тиждень – відлік пішов

Понеділок, 9 червня 2008, 15:52

Президент Віктор Ющенко закликає уряд вжити усіх можливих заходів, мобілізувавши усі фінансові та технічні ресурси для порятунку життів шахтарів копальні ім. Карла Маркса, де 8 червня цього року сталася аварія.

Про це на брифінгу заявила прес-секретар глави держави Ірина Ванникова, повідомляє прес-служба президента.

"У цій аварії відбилися усі основні проблеми вугільної галузі, які не вирішуються впродовж років, заявляє президент. Глава держави неодноразово наголошував на необхідності прийняття урядом програми розвитку вугільної галузі", - зазначила Ванникова.

"Президента непокоїть безвідповідальна позиція Кабінету міністрів у цьому питанні, оскільки стан вугільної галузі дедалі погіршується, а професія шахтаря стає смертельно небезпечною справою - однак Державної стратегії розвитку вугільної галузі досі немає", - додала вона.

За словами прес-секретаря, особливу занепокоєність президента викликала інформація про те, що роботу шахти, на якій сталася аварія, було заборонено за рішенням Державного комітету з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду.

Таким чином, шахтарі були змушені видобувати вугілля у закритій для роботи шахті, в порушення будь-яких правил безпеки та норм трудового законодавства.

"Глава держави направив листа до прем'єр-міністра, у якому висловлює свою позицію щодо необхідності створити урядову комісію з метою розслідування причин аварії та надання допомоги потерпілим", - повідомила Ванникова.

За її словами, "президент також вважає необхідним розробити і затвердити комплексний план заходів із ліквідації аварії на шахті".

"За результатами розслідування причин аварії винні особи мають бути притягнені до відповідальності, переконаний Віктор Ющенко", - заявила прес-секретар.

Крім того, "уряд має доповісти президенту про проведену роботу у тижневий термін – рахунок починається від 8 червня", повідомила Ванникова.

У понеділок, додала прес-секретар, за дорученням президента до Єнакієва виїхали секретар РНБО Раїса Богатирьова і генпрокурор Олександр Медведько.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запустили ракети: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...