Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко доручила "перешерстити" весь Донбас

Понеділок, 9 червня 2008, 20:43

Прем‘єр Юлія Тимошенко доручила Міністерству вугільної промисловості розробити комплекс заходів для запобігання виникненню аварій на глибоких шахтах та затвердити його на засіданні Кабінету міністрів 11 червня.

Відповідне доручення Тимошенко дала у понеділок на позачерговому засіданні уряду, повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Кабміну.

Крім того, враховуючи, що вибухи, як правило, відбуваються на шахтах глибиною понад кілометр, прем‘єр доручила скласти повний реєстр шахт, де ведеться видобуток вугілля на такій глибині.

Вона також доручила вивчити обсяги виробництва, визначити кількість працюючих там людей, проаналізувати ситуацію з аварійністю на таких підприємствах, щоб ухвалити рішення стосовно режиму їх подальшої експлуатації.

На переконання Тимошенко, "подібні жахливі аварії - це наслідок руйнації вугільної галузі протягом останніх 17 років, колосальної корупції у цій сфері - коли державні кошти на розвиток галузі не доходили до шахт".

За даними прес-служби, уряд ухвалив рішення щодо виділення коштів на ліквідацію наслідків аварії, рятувальні роботи та допомогу родинам гірників, постраждалих внаслідок аварії на шахті ім. Карла Маркса.

Урядова комісія, яку очолює перший віце-прем‘єр Олександр Турчинов, вже другу добу координує роботи з рятування людей, які під час аварії на шахті у Єнакієвому знаходилися під землею.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування