Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенку погрожували смертю

Четвер, 3 липня 2008, 10:10

Служба безпеки України разом із колегами з ФБР США викрила 20-річного громадянина, який відправляв електронною поштою на адресу президента Віктора Ющенко листи з погрозами фізичного усунення.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю "Сегодня" заявив в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко.

Зловмисника вичислили протягом короткого часу, і не просто установили термінал, звідки надходили повідомлення, але вийшли безпосередньо на відправника, хоча той діяв з дотриманням конспірації.

За словами Наливайченка, це молодий луганчанин, який тимчасово знаходився в Маямі.

"Завдяки тісній взаємодії СБУ і ФБР зловмисника вдалося затримати, допитати, і щодо нього зараз проводяться необхідні процесуальні дії", - сказав шеф спецслужби.

В інтересах слідства він не вказав, що саме збирався вчинити українець і наскільки серйозні були його наміри.

На даний момент вирішується питання про можливу передачу українця на батьківщину, де він буде притягнутий до кримінальної відповідальності.

Спецслужби, заявляють у СБУ, мають серйозний арсенал боротьби з кіберзлочинністю і використовують ефективні засоби протидії.

Наливайченко спростував чутки про спроби СБУ "фільтрувати" український сегмент Інтернету, заявивши, що це "неправда, такої функції в неї немає", а ті, хто думав інакше, "у його відомстві вже не працюють".

Разом із тим керівник підтвердив, що у випадку надходження реальних погроз на адресу державних діячів з використанням Мережі, спецслужба домоглася 100%-ого розкривання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...