Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рудьковський у суді жартує. А свідки гальмують справу

Четвер, 3 липня 2008, 11:37

Розгляд кримінальної справи у відношенні екс-міністра транспорту Миколи Рудьковського у суді ускладнюється неявкою свідків на допити.

Як пише "Комерсант-Україна", у середу відбулося чергове засідання Печерського райсуду Києва в справі Рудьковського, процес як і раніше перебуває на стадії допиту свідків.

Засідання суду у середу проходило з тим же складом учасників, з тією лише різницею, що до нього приєдналася прокурор Валентина Милостива.

Реклама:

Із чотирьох свідків, викликаних на допит, у суд з'явився тільки колишній начальник патронатної служби міністра транспорту і зв'язку Андрій Пазюк, в обов'язки якого входила організація щоденної роботи голови Мінтрансу.

"У період моєї роботи було організовано близько 70 поїздок Миколи Рудьковського – 40 внутрішніх і 30 закордонних", - розповідав у суді Пазюк.

"У червні 2007 року була організована поїздка міністра в Брюссель, де йому належало провести переговори з Єврокомісією і керівництвом Інвестиційного банку в Брюсселі, і в Париж – на необхідні для цих переговорів попередні консультації. Після повернення міністра управління патронатної служби підготувало текст доповіді про пророблену роботу", - повідав він.

ВІДЕО ДНЯ

Майже всі поставлені свідкові запитання стосувалися його участі в процесі організації, оформлення і контролю за відрядженнями делегації Мінтрансу в Брюссель і Париж, однак він заявив, що "особисто не був у складі делегації і тому знає тільки те, що знає".

Обвинувачення близько години домагалося від свідка чіткої відповіді на питання, у яких випадках для поїздки замовляється саме чартерний, а не регулярний рейс. Нарешті, Пазюк повідомив: "Чартер замовляється тільки за об'єктивних причин, коли міністр повинен бути у призначеному місці у певний час і здійснити це за допомогою звичайних, регулярних рейсів неможливо".

"У випадку коли виникла необхідність поїздок у Париж і Брюссель, узагалі не було підходящого рейсу. До речі, за період моєї роботи Микола Рудьковьский шість-сім разів користувався чартерними рейсами. І не тільки він, його заступники теж", - зазначив він.

О 12.45 суддя оголосив перерву до 14.15. За п'ять хвилин до початку другої частини засідання екс-міністр неофіційно звернулася до обвинувачів.

"Пані Милостива, з вашим прізвищем у прокуратурі великої кар'єри не зробиш – відправляйтесь-но краще в суддівські лави. Усі будуть говорити: "Ти до якого судді?" – "Я до Милостивої" – "Фуух, пощастило", - пожартував Рудьковський.

З залу ж пролунала репліка, яка викликала у всіх сміх: "Прокурор Милостива вже давно вирішила, куди вона хоче, щоб ви відправилися, Микола Миколайович".

Засідання продовжувалося ще кілька годин і було присвячено в основному з'ясуванню причин, з яких свідчення Пазюка в суді відрізнялися від його свідчень при допиті слідчим.

Суддя оголосив, що наступне засідання призначається на 9 липня.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування