Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Луценка бояться, що "чорний трансплантолог" може втекти

П'ятниця, 4 липня 2008, 14:05

Міністерство внутрішніх справ побоюється зникнення звільненого судом під заставу 17 тис. гривень ізраїльського хірурга Міхаеля Зіса, підозрюваного в незаконній трансплантації людських органів.

Про це журналістам заявив заступник начальника департаменту з боротьбі з торгівлею людьми МВС Олег Поплавський, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

"Є побоювання, що він може не з'явитися до суду і сховатися", - сказав Поплавський.

За його словами, 3 липня Ворошилівський райсуд Донецька звільнив Зіса з-під варти під заставу за клопотанням його адвоката.

Поплавський зазначив, що міліція має інформацію про те, що цей хірург намагався проводити операції в інституті Шалімова в Києві.

Представник МВС наголосив, що міліція не буде оскаржувати рішення суду про звільнення Зіса під заставу, але допустив, що прокуратура Донецької області зможе зробити це, оскільки прокурор не згодний з таким рішенням суду.

За словами Поплавського, Зісу інкримінується два епізоди з вербування людей у Донецькій області.

Крім того, Поплавський сказав, що відносно Зіса порушено кримінальну справу за статтею 149 Кримінального кодексу (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини).

Судове засідання з цієї справи призначено на 28 липня.

Поплавський зазначив, що після проведення всіх необхідних слідчих дій відносно Зіса правоохоронними органами його буде екстрадовано у Молдову та Ізраїль, оскільки ці країни інкримінують йому аналогічні злочини.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування