Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Німеччині вважають, що Україна стане Балканами, якщо не зіллється з ЄС

П'ятниця, 1 серпня 2008, 08:31

Для України не має іншого шляху, як зближення з Євросоюзом, пише в аналітичній статті кореспондент впливового німецького видання Frankfurter Allgemeine Zeitung Конрад Шулер.

Про це повідомляє "Німецька хвиля", зазначаючи, що німецькі газети рідко пишуть про Україну, тим більше, виступаючи на підтримку членства України в Європейському союзі.

Але саме за це виступає Шулер.

На його переконання, Україна з її економічним зростанням, природними ресурсами і безмежними ланами могла б бути корисною для Євросоюзу.

Вона також могла б зіграти роль "стратегічного мосту" між Заходом і країнами Центральної Азії, пише німецький журналіст.

Хоча він зазначає, що вступ України може мати і негативні наслідки для Євросоюзу.

І все ж таки Шулер вважає, що немає іншого шляху, окрім як впритул наблизити Україну до вступу до ЄС.

"Вибір, що стоїть перед Києвом, – це не "Європа, або нейтралітет", а "Європа – або ситуація як на Балканах", - вважає він.

"Якщо демократична Україна не стане успішною з європейською допомогою, то через внутрішні суперечки та зовнішні маніпуляції вона може перетворитися на кризове джерело. Тому європейська перспектива Києва далеко не гірший варіант", - додає Шулер.

Натомість він виступає проти швидкого наближення України до НАТО.

Головний аргумент німецького журналіста – негативне ставлення більшості українського населення, передусім на сході й півдні України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування