Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Через три дні людям, що втратили дім, видаватимуть по 50 тисяч

Субота, 2 серпня 2008, 13:15

Кабінет міністрів визначив суму авансової допомоги для потерпілих від стихійного лиха на Західній Україні.

Про це повідомила журналістам у суботу прем'єр Юлія Тимошенко, передає Ліга.net.

За її словами, сума авансової допомоги складе на потерпілих І категорії 50 тис. грн., для потерпілих ІІ категорії - 15 тис. грн. III категорії - 5 тис. грн.

Списки на надання допомоги постраждалим затверджуватимуться відповідною обласною державною адміністрацією, міністерством регіональної політики і будівництва, міністерством ЖКГ і міністерством соціальної політики.

"Коли стоятимуть ці візи на загальному реєстрі, почне виплачуватися цей новий рівень авансової допомоги людям", - відзначила Тимошенко. Вона додала, що на створення реєстру для виплати авансової допомоги відводиться відповідним відомствам 3 доби.

Кабмін також виділив з резервного фонду 50 млн. грн. Міноборони і 33 млн. грн. МНС для подолання наслідків стихійного лиха в 6 регіонах України.

Також 10 млн. грн. Кабмін виділив по запиту міністерства внутрішніх справ, 8 млн. грн. – міністерству охорони здоров'я.

Разом з тим, міністр з питань надзвичайних ситуацій Володимир Шандра пропонує передбачити надання літнім людям у постраждалих регіонах готового житла, а не грошових компенсацій.

"Не всі люди хочуть отримати гроші. Люди похилого віку хочуть отримати готовий будинок або квартиру, оскільки не знають, що з тими грошима робити", - сказав Шандра.

На його переконання, у людей має бути вибір – або самостійно будувати, або отримати готове житло, передає УНІАН.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування