Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС вислав Україні намети, спальні мішки і човни

Вівторок, 5 серпня 2008, 08:12

Прохання України про допомогу з приводу ліквідації наслідків повені в західних регіонах передані всім країнам - членам НАТО, а також країнам-партнерам.

Як говориться в повідомленні Євроатлантичного центру реагування на надзвичайні ситуації (Euro-Atlantic Disaster Response Co-ordination Centre) НАТО, розповсюдженого в понеділок у Брюсселю, запит про допомогу переданий відповідно до процедури.

Центр також починає публікувати регулярні звіти про розвиток ситуації, наданій допомозі і можливих потребах.

У той же час, Європейський Союз направив в Україну групу експертів, які у вівторок виїдуть у потерпілі від повені райони з метою сприяти в координації допомоги.

Крім того, на додаток до цієї експертної допомоги ЄС направляє човни, намети і спальні мішки з Чехії, Словаччини, Естонії й Іспанії, говориться в повідомленні ЄС.

Допомога також надана Молдавії і Румунії. Зокрема, у Молдавію направляється група експертів, а також човни, насоси, генератори і надувні човни з Чехії й Естонії.

Європейський комісар Ставрос Дімас висловив свої "сердечні співчуття" родинам, що потерпіли від повені. "Я радий бачити, що держави ЄС висловили свою солідарність, відповідаючи на запит про допомогу, що надійшов через моніторинговий і інформаційний центр", - сказав він.

Комісія готова реагувати в будь-який необхідний момент для надання міжнародної допомоги, а також готова розглянути в деталях можливу фінансову допомогу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...