Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз бачить, що в Ющенка немає шансів, і розповів про інтриги

Вівторок, 5 серпня 2008, 09:51

Лідер СПУ Олександр Мороз розповів, що відмовився від коаліції з помаранчевими силами в 2006 році через інтриги.

Про це він розповів в інтерв'ю газеті "Дело", опублікованій у вівторок.

"На другий же день після мого обрання головою Ради я зустрічався з Тимошенко. Вона переконувала тимчасово відмовитися від місця спікера, запевняючи, що при іншому складі коаліції я знову буду обраний", - розповів він.

"У свою чергу Жванія просив підтримки, щоб посадити на місце голови Верховної Ради Порошенка. Він говорив, що "протягом трьох місяців розберемося з Юлією", Порошенко, мовляв, стане прем'єром, а мене виберуть спікером. Обидві пропозиції я тоді відхилив як інтригу", - розповів Мороз.

Він також розповів, що останнім часом займався партійним будівництвом, і партія збирається балотуватися на наступних виборах. Відповідаючи на питання про шанси, він сказав: "Партія буде мати фракцію в парламенті".

Відповідаючи на питання, з ким би увійшла його фракція в коаліцію, Мороз сказав:

"Тільки не з "Нашою Україною". Це найбільш ненадійна політична сила. Навіть президент від неї дистанціюється".

"Інші великі блоки ідентичні. Відмінність лише в тому, що в Партії регіонів серед лідерів є прагматики, що орієнтуються на економіку країни. І в цьому вони нам близькі. Я маю на увазі того ж Миколи Азарова. Якщо говорити про політичну силу БЮТ, то це не що інше, як партійне оформлення спекулятивного бізнесу", - додав Мороз.

Говорячи про президентські вибори, Мороз знову заявив, що не балотуватметься на цю посаду. "Ми вирішили зупинитися на кандидатурі Валентини Семенюк. Рішення приймалося на конкурсній основі. Причому свою кандидатуру я свідомо не висував", - заявив він.

Він також спростував можливість переходу Семенюк у "Єдиний центр". "Це повна дурниця", - заявив він.

Мороз також висловив думку, що президент Віктор Ющенко "не має шансів".

"На нього (Ющенка) можна ставити хіба що через примус. Про інших говорити не буду, тому що багато чого ще може змінитися. Я якось жартував з цього приводу: перегони ще не почалися, уже хтось закульгав. А хтось, в остаточному підсумку, і зовсім зійде з дистанції", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування