Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Катерина Ющенко розповіла про страшну загрозу для України

Середа, 6 серпня 2008, 16:50

Голова наглядової ради фонду "Україна-3000", дружина президента Катерина Ющенко вважає, що поширення ВІЛ-СНІДу в Україні є загрозою для держави.

Про це вона заявила в середу в інтерв'ю журналістам у Сімферополі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"В Україні є надзвичайно важлива проблема. Це дійсно загроза для нашої держави", - зазначила вона, говорячи про проблему поширення СНІД в Україні, за темпами поширення якого Україна посідає 3 місце у світі.

Голова Фонду "Україна-3000" нагадала, що в Україні зараз є державні програми з боротьби з поширенням СНІДу й також вона зазначила, що у останній рік значно покращилася співробітництвом України з глобальним світовим фондом із боротьбі зі СНІДом і все більше на цю проблему звертають увагу світові організації, як і сама держава.

"Що дуже важливо, громадські організації, які не лише допомагають нам лікувати, також допомагають виявляти будь-які проблеми і звертати увагу суспільства на цю важливу проблему", - зазначила вона.

У той же час, дружина президента додала: "На жаль, я не думаю, що ми побачимо велике поліпшення в найближчому майбутньому (по цій проблемі)".

"Важливо, що в Україні всі діти, у яких виявлено СНІД, уже мають можливість отримувати ретровірусні ліки", - підкреслила вона.

Також, Катерина Ющенко вважає, що в Україні необхідно ввести дуже велику кампанію з роботи з молодими людьми, щоб вони, зокрема, не захоплювалися наркотиками і не мали інших негативних звичок, які дозволяють поширюватися СНІДу, що дійсно у майбутньому загрожує Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування