Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ стверджує, що його "біженець" уже не депутат

Четвер, 7 серпня 2008, 15:28

Юридично Ігор Рибаков не є народним депутатом, однак намагається в суді заблокувати складання присяги наступними за списком кандидатами у народні депутати від БЮТ, заявляє член фракції БЮТ Валерій Писаренко.

Про це він сказав на прес-конференції в четвер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Писаренко зазначив, що питання, що стосується припинення повноважень народного депутата Рибакова, до нинішнього часу знаходиться в судах.

"Юридично Рибаков не є народним депутатом", - наголосив Писаренко. Водночас, за його словами, сьогодні у судах "намагаються заблокувати входження нового народного депутата".

За словами Писаренка, фракція БЮТ направила повідомлення в усі державні установи, а також голові Верховної Ради Арсенію Яценюку про те, що міжпартійний з'їзд ухвалив рішення про виключення Рибакова з фракції.

У той же час, за словами Писаренка, сьогодні у судах Рибаков, а також його команда намагаються "заблокувати входження у фракцію БЮТ 156-го народного депутата".

Як відомо, депутат фракції "НУ-НС" Юрій Бут, а також депутат фракції БЮТ Ігор Рибаков заявили про свій вихід з коаліції.

30 червня міжпартійний з'їзд БЮТ ухвалив рішення про дострокове припинення повноважень народного депутата Рибакова. Той, у свою чергу, оскаржив в Одеському окружному адміністративному суді це рішення.

Одеський окружний адміністративний суд призупинив дію рішення міжпартійного з'їзду БЮТ про дострокове припинення повноважень Рибакова до розгляду по суті його позову.

Даною постановою суд заборонив ЦВК здійснювати які-небудь дії з реєстрації народним депутатом замість Рибакова наступного за списком БЮТ кандидата.

Наступним за списком БЮТ кандидатом є Олег Тищенко, 1942 року народження, член партії "Батьківщина", керівник департаменту виконавчого секретаріату політради партії "Батьківщина".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування