Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справу про громадянство Жванії відправили по ще одному судовому колу

Понеділок, 1 вересня 2008, 14:06

Апеляційний суд Києва направив на повторне розслідування до Генпрокуратури кримінальну справу за звинуваченням екс-голови Радянського райсуду Києва Богдана Вавримчука в нібито незаконному ухваленні рішення від 10 вересня 1999 року про проживання депутата Давида Жванії на території України.

Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" у понеділок повідомив представник Жванії в суді, депутат від НУ-НС Геннадій Москаль.

"Апеляційний суд відмовився розглядати дану справу, не знайшовши в діях Вавримчука складу злочину, і повернув дану справу назад до Генеральної прокуратури України", - сказав він.

Москаль нагадав про те, що кримінальну справу щодо Вавримчука порушила Генпрокуратура за статтями 364 (ч.1), 366 (ч.1) Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем і службова підробка).

За словами Москаля, Вавримчуку ставилося в провину те, що він, будучи головою Радянського районного суду, виніс нібито незаконне рішення про проживання Жванії на території України з 1999 року.

Як відомо, 22 травня 2008 року Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом підробки і використання свідомо підробних документів, на підставі яких Жванії було видано посвідчення про громадянство України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування