Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко чекає, як коаліція переживе тест на Грузію

Понеділок, 1 вересня 2008, 16:13

Президент Віктор Ющенко вважає, що консолідована позиція коаліції в російсько-грузинському питанні підтвердить її дієздатність.

Про це він сказав під час зустрічі з головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком та лідером фракції "НУ-НС" В'ячеславом Кириленком, повідомляє прес-служба глави держави.

"Верховна Рада повинна дати чітку оцінку подій у Грузії. Консолідована позиція коаліції у цьому питанні підтвердить її дієздатність", - заявив президент.

На його переконання, ситуація у Грузії має бути одним із перших питань розгляду парламенту.

Пріоритети порядку денного роботи парламенту та формування позиції фракції "НУ-НС" стали центральною темою зустрічі.

Окремий акцент було зроблено на необхідності забезпечення єдності як у парламенті, так і всередині фракції, а також дотримання фракційної дисципліни для ефективного прийняття законодавчих рішень.

Президент попередив, що третя сесія парламенту стане справжнім тестом на існування коаліції, яка "зараз переживає важкі часи".

"Сьогодні першим пунктом порядку денного є не підвищення ефективності її діяльності, а підтвердження її життєздатності загалом. Повторюю: доля коаліції у руках самої коаліції, а не Конституційного Суду", - заявив Ющенко.

Президент висловив стурбованість тим, що коаліція не спромоглася виконати мінімуму коаліційної угоди. На його думку, саме злагоджена стовідсоткова підтримка фракцією "НУ-НС" законопроектів, передбачених коаліційною угодою, стане найдієвішим доказом того, що коаліція існує.

Відтак, на переконання президента, коаліція має розпочати свою роботу під час третьої сесії Верховної Ради з виконання коаліційної угоди, насамперед в частині прийняття передбачених цим документом законопроектів.

Президент закликав сконцентрувати зусилля на прийнятті в цілому тих проектів законів, які були ухвалені за основу ("Про опозицію", про внесення змін до законів "Про місцеві державні адміністрації" і "Про місцеве самоврядування").

Також Ющенко звертає увагу на необхідність термінового прийняття нової редакції закону "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти", аби уникнути "ручного управління" цієї сферою з боку уряду, що викликає нарікання та прийняти законопроекти про скасування пільг народних депутатів.

Зустріч відбулася за участі секретаря РНБО Раїси Богатирьової.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...