Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"ГАЗПРОМ" ПРОСИВ У НІМЦІВ ДАТИ ГРОШЕЙ "НАФТОГАЗУ"?

П'ятниця, 12 вересня 2008, 11:38

Глава "Газпрому" Олексій Міллер просив Deutsche Bank AG відновити кредитування "Нафтогазу", що з минулого року знаходиться в передбанкротному стані.

Про це пише російське видання "Время новостей", повідомляючи про зустріч трьох сторін у Франкфурті-на-Майні.

Видання відзначає, що "конструктивний характер співробітництва" між "Газпромом" і "Нафтогазом України"... досяг небаченого раніше масштабу".

Як повідомила в четвер прес-служба "Газпрому", Міллер злітав у Франкфурт-на-Майні, щоб зустрітися з головою правління Deutsche Bank AG Йозефом Акерманном.

"Це могла б бути рядова бесіда з фінансовим консультантом про залучення коштів, якби не один нюанс... Схоже, що глава "Газпрому" просив банк відновити кредитування "Нафтогазу", який з минулого року знаходиться в передбанкротному стані", - пише видання.

"Самостійні спроби менеджменту "Нафтогазу" домовитися з іноземними банками (називалися Deutsche Bank і ABN Amro) про надання позик були приречені на провал - занадто погана кредитна історія в компанії склалася в останній рік-півтора", - відзначає газета.

Кошти потрібні українському концернові, щоб розрахуватися за постачання газу зі швейцарським трейдером RosUkrEnergo (на 50% належить "Газпрому"). Адже поточні платежі, незважаючи на "конструктивний характер співробітництва", йдуть не за графіком. За інформацією "Времени новостей", заборгованість як і раніше дорівнює близько 1 млрд. доларів.

Крім того "Нафтогазу" найближчим часом треба вирішити заморожену з минулої зими проблему газу в сховищах. У січні-лютому концерн не мав значних ресурсів у своїх ПСГ, велика частина газу в них належала RosUkrEnergo і "Укрнафті".

За експертними оцінками, у цих компаній за паперами близько 25,5 млрд кубометрів в українських сховищах, ємність яких складає 32 млрд кубометрів.

"Швидше за все, цей газ був використаний для постачань споживачам "Нафтогазу" узимку, коли концерн не міг імпортувати паливо. У підсумку питання дійде до суду, і цей газ доведеться повернути або оплатити. Ціна цього газу на оптовому ринку України складає цього року близько 2,3 млрд доларів. У "Нафтогазу" таких грошей немає, і залучити їх нізвідки", - пише російська газета.

У підсумку він ("Нафтогаз") був змушений шукати допомоги в Москві. Не виключено, що тиждень тому, коли Дубина два дні вів переговори в центральному офісі "Газпрому", сторони і вирішили провести спільну зустріч з (головою німецького банку) Акермманом, припускає видання.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування