Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія заявляє, що "сигнал" ЄС – некоректний і не за адресою

Вівторок, 2 вересня 2008, 09:18

Постпред Росії при ЄС Володимир Чижов назвав некоректним і не за адресою політичним сигналом рішення самміту Євросоюзу призупинити переговори з Москвою щодо майбутньої угоди про партнерство.

"Це не правильний, я б сказав, некоректний політичний сигнал, і до того ж не за адресою", - сказав Чижов "Інтерфаксу".

"Що стосується підсумкового рішення ЄС призупинити переговорний процес щодо майбутньої угоди з Росією, то можливо, моїм колегам потрібен час приготується до переговорів і вони штучно пов’язують це з відводом військових формувань на позиції 7 серпня (у зоні грузино-південноосетинського конфлікту), причому не вказують точно про які формування ідеться", - зазначив постпред РФ.

За його словами, російські формування "відведені достатньо". "У зоні безпеки знаходиться невеликий миротворчий контингент, що було узгоджено планом Медведєва-Саркозі", - сказав Чижов.

У той же час російський дипломат висловив думку, що якщо йдеться про грузинські формування, "то вони повинні повернутися в місця постійної дислокації".

Між тим, помічник глави Російської держави Сергій Приходько заявив, що Москва має намір продовжувати контакти з президентом Франції Ніколя Саркозі.

У цьому зв'язку він повідомив, що наступна зустріч президента Росії Дмитра Медведєва і Саркозі відбудеться 8 вересня у Москві.

При цьому помічник президента РФ висловив сподівання на те, що переговори глави МЗС РФ Сергія Лаврова з верховним представником ЄС із питань зовнішньої політики і політики безпеки Хав'єром Соланою і головою Єврокомісії Жозе Мануелем Бар розою, які проходитимуть паралельно, будуть мати позитивний характер і зроблять свій внесок у врегулювання ситуації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування