Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко тепер навіть не надсилатиме Ющенку стенограму своїх промов

Середа, 3 вересня 2008, 11:09

Ухвалений у вівторок закон про Кабмін позбавив президента низки прав.

Зокрема, скасовується положення щодо права президента не вносити кандидатуру на посаду прем´єр-міністра України на розгляд Верховної Ради .

Віднині у разі невнесення президентом до Верховної Ради подання про призначення на посаду прем'єр-міністра у строк, визначений Конституцією, подання про призначення на зазначену посаду вносить до Верховної Ради коаліція депутатських фракцій.

Коаліція повернула собі право, прописане 12 січня 2007 року, голосуванням БЮТ і ПР, що кандидатури міністра закордонних справ та міністра оборони вноситься без згоди президента України.

Закон, зокрема, вилучає із закону "Про Кабінет Міністрів України" положення про обов´язок уряду погоджувати з президентом ініціативу щодо звільнення окремих міністрів.

З закону прибрано пункт, який передбачав, що "Кабінет Міністрів України забезпечує виконання актів Президента України".

Також з закону прибрано пункти про те, що "Кабінет Міністрів відповідає на звернення президента України, у разі потреби проводить консультації з президентом України", а також те, що "у засіданнях Кабінету Міністрів може брати участь президент або уповноважений ним представник".

Крім того вилучено пункт, згідно з яким Рада національної безпеки і оборони України координує та контролює діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони.

Вилучено і наступний пункт, що Кабінет Міністрів забезпечує виконання рішень РНБО, введених у дію указами президента України.

Секретаріат Кабінету Міністрів більше не відповідатиме на звернення консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів і служб, що утворюються президентом, не надаватиме їм інформацію, необхідну для виконання покладених на них завдань.

Президент не зможе тепер ініціювати ухвалення актів Кабміну.

Навіть стенограма засідання уряду більше не буде надсилатися президенту.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування