Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Держдумі РФ – за створення в Україні коаліції БЮТ-ПР

Середа, 3 вересня 2008, 11:11

Віце-спікер Держдуми РФ від фракції "Справедлива Росія" Олександр Бабаков, який курує міжпарламентські зв'язки з Україною, не виключає можливості створення у Верховній Раді України нової коаліції за участю Віктора Януковича і Юлії Тимошенко.

"Дуже хотілося б, щоб у найближчій перспективі був не указ президента Віктора Ющенка про нові парламентські вибори, а сформувалася б нова коаліція, яка, я сподіваюся, буде більш стабільною, ніж попередня", - сказав він "Інтерфаксу" у середу.

Бабаков зазначив, що нинішнє протистояння політичних сил в Україні відображує назрілі проблеми.

Ситуація, вважає віце-спікер, "підійшла до свого розв’язання".

Нова коаліція, на думку Бабакова, може бути досить широкою, у тому числі участь у ній можуть взяти й комуністи.

"Але головне в тому, що вона має у своїх діях виходити з інтересів власного народу і враховувати інтереси найближчих сусідів – ми, звісно, зацікавлені в розвитку взаємовигідної співпраці з Україною", - підкреслив російський парламентар.

Як відомо, у ніч на середу фракція "Наша Україна - Народна Самооборона" проголосувала за вихід із коаліції демократичних сил.

Після такого рішення, відповідно до коаліційної угоди, надається десять днів на врегулювання ситуації в коаліції. За цей період коаліція має бути або розпущена, або мають бути знайдені шляхи з її збереження.

Якщо цього не відбудеться, відводиться 30-денний термін для формування нової коаліції. У противному випадку президент отримує право для розпуску парламенту.

Між тим, Блок Юлії Тимошенко вже заявив, що не бачить у парламенті України жодної коаліції, крім демократичної, і не вважає зрадою голосування певних питань разом із Партією регіонів, оскільки вирішення їх є, за твердженням БЮТ, необхідним для країни".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування