Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У БЮТ радять Ющенку взяти приклад з Кравчука, коли він поступився Кучмі

Вівторок, 9 вересня 2008, 12:49

Віце-спікер Микола Томенко вважає, що корисними для України можуть бути лише одночасні дострокові парламентські і президентські вибори.

Так він прокоментував ініціативу президента щодо необхідності проведення дострокових парламентських виборів, повідомляє прес-служба депутата.

Томенко зауважив, що ідея президента суперечить настроям більшості українського суспільства: "Про це свідчать результати останніх соціологічних досліджень".

Віце-спікер зазначив: "Загальновідомо, що сьогодні в основі головного політичного конфлікту в країні є вибудована командою президента система дуалізму та внутрішнього протистояння у виконавчій владі".

"Тому якщо президент не змінить характеру своєї діяльності, то не зрозуміло, які проблеми вирішують дострокові парламентські вибори", - додав Томенко.

На його думку, ще одна важлива проблема пов'язана з тим, що на сьогодні завдяки діяльності секретаріату президента, президентський рейтинг Віктора Ющенка - найнижчий за всю історію незалежності України.

Так, згідно з різними соціологічними дослідженнями, за нього як за президента готові голосувати біля 5% виборців, повідомляє прес-служба.

"З одного боку, це характеризує "ефективність" діяльності команди президента, але з іншого – виглядає, що загальнонаціональна ініціатива пропонується політиком, який нині займає 3-5 місце за президентським рейтингом популярності", - зауважив Томенко.

"Така пропозиція була би більш вмотивованою, якби її пропонував загальнонаціональний лідер", - додав віце-спікер.

У цій ситуації, вважає Томенко, президент мусить пропонувати формат виходу з політичної кризи або шляхом політичних переговорів, або застосувати досвід Леоніда Кравчука, добровільно погодившись на одночасні дострокові вибори Верховної Ради і президента.

"Такі одночасні дострокові парламентські та президентські вибори можуть бути корисними для України лише за умов, якщо після виборів знову не виникне питання конфлікту влади", - зауважив Томенко.

"Це означає, що до виборів необхідно внести зміни до Конституції та врегулювати законодавство, щоб чітко розмежувати повноваження Кабінету міністрів та президента, системи виконавчої влади, оптимізувати виборчу систему та забезпечити впливовість місцевого самоврядування", - додав він.

Тому, на переконання віце-спікера, лише за умов добровільної згоди парламенту, президента та відповідних законодавчих змін одночасні парламентські та президентські вибори можуть бути корисними для України.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...