Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога назвав Тимошенко цинічною брехухою, в якої заїло платівку

Вівторок, 9 вересня 2008, 14:17

Останні заяви прем'єр-міністра Юлії Тимошенко - це несвіжа суміш із повтореної багато разів цинічної брехні, заявляє глава секретаріату президента Віктор Балога.

Так він прокоментував заяви прем'єра у понеділок, повідомляє прес-служба президента.

Балога звернув увагу, що Тимошенко взяла на озброєння давній пропагандистський трюк, апробований минулого століття вождями й ідеологами фашистських режимів: багаторазове аж до безкінечності повторення найбезглуздішої неправди, вигадок і домислів.

"У прем'єра явно заїло платівку або ж стався збій у звуковому файлі. Інакше нічим пояснити її багатогодинні мантри з обмеженим лексичним набором", - зазначив глава секретаріату.

"Очевидно, розрахунок ставиться на те, що набридливим повтором слів і заклинань їй вдасться вбити в громадську свідомість вигідні їй тези", - продовжив Балога.

"При цьому, як і раніше, жодних слів по суті тих дій БЮТ, які поставили на грань існування демократичну більшість у Верховній Раді", - додав він.

Балога підкреслив, що "шахрайським поводженням із причинами напіврозпаду коаліції Тимошенко будь-що намагається приховати суть її зрадницькою союзу з Партією регіонів і комуністами".

"Саме цей аномальний альянс став рушієм політичного і антиконституційного перевороту в ВР, розірвав єдність коаліції", - заявив глава секретаріату.

"Нові партнери об'єдналися з антиукраїнською, антидержавною метою на виконання директив із Москви щодо дискредитації демократичних цінностей, розколу коаліції, усуненню президента і переходу до двопартійної системи, яка поділить навпіл країну і встановить авторитарне правління", - попередив Балога.

"Адже голосування за редакцію закону про Кабінет міністрів, яка суперечить Конституції, за спрощення процедури імпічменту глави держави та зміни в підпорядкованості СБУ явно не належать до пріоритетних завдань", - зауважив керівник секретаріату.

"Справа ж у тому, що тріо БЮТ, "регіоналів" і комуністів заспівало по нотах, написаних Медведчуком на замовлення і під творчим керівництвом московських політтехнологів", - додав він.

Балога наголосив на тому, що "Тимошенко старанно уникає чесної і докладної відповіді на просте запитання: що спонукало БЮТ піти на союз із ідеологічними антагоністами, стосовно яких було сказано скільки уїдливих слів?".

Також глава секретаріату вказав на неможливість урядового саботажу рішень РНБО. Він нагадав, що рішення конституційного органу у сфері нацбезпеки і оборони затверджуються указами президента, які, згідно з Основним Законом, є обов'язковими до виконання.

"Зазвичай Тимошенко не погоджується з тими державними рішеннями, у тому числі й ухваленими на засіданнях РНБО, які обмежують політичні чи фінансові можливості її особисто, очолюваної нею політичної сили чи її спонсорів", - зауважив Балога.

"Але Кабінет міністрів - це не варенична, а РНБО - не клієнт, якого можна ігнорувати. Небажання Тимошенко виконувати незручні для неї рішення РНБО, особливо ті, які йдуть урозріз із московським замовленням, має стати тривожним сигналом суспільству щодо адекватності поведінки нинішнього керівника уряду на цій посаді", - наголосив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування