Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко поскаржився в США, що Тимошенко його "обдурила"

Середа, 1 жовтня 2008, 10:01

Заяви президента Віктора Ющенка в США для преси відрізнялися від тих, які він робив на зустрічі з американсько-українською діловою радою.

Про це в середу пише газета Комерсант-Україна.

"Внутрішньополітична ситуація в Україні, на мій погляд, далека від трагедії і не є драматичною", – говорив він на брифінгу.

"Примітно, що заява президента для американських ЗМІ суперечить тому, що він говорив у Вашингтоні зранку того ж дня, на закритій для преси зустрічі з американсько-українською діловою радою", - пише газета.

Там, за інформацією співрозмовника видання, який брав участь у зустрічі, Ющенко відзначив серйозність сформованої ситуації і заявив, що Юлія Тимошенко його "обдурила" і це стало причиною кризи.

За словами співрозмовників видання, багато чого з того, що президент України розповідав під час сніданку з представниками ділових кіл, він обговорював на зустрічі з президентом Бушем.

Серед іншого Ющенко повідомив про домовленості з керівництвом Азербайджану про поставки нафти по трубопроводу Одеса-Броди і завірив присутніх у тому, що у випадку вступу в НАТО Україна не дозволить розміщати на своїй території бази альянсу.

"Конституція України не дозволяє мені погодитися з присутністю на території країни як російських, так і натовських військових баз", – цитували Ющенка учасники зустрічі.

Також стало відомо, що анонсована заздалегідь участь у поїздці генпрокурора Олександра Медведька була скасована.

"Олександр Медведько не супроводжував президента в цій поїздці, хоча його участь дійсно передбачалася на якомусь етапі", – наводить видання слова прес-секретаря Ющенка Ірини Ванникової.

"Очевидно, сторони ще не завершили підготовку до екстрадиції Павла Лазаренка і були не готові (до ухвалення рішення). Переговори продовжуються", - сказала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...