Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокати Лазаренка кажуть, що скоро він буде "чистим"

Середа, 1 жовтня 2008, 11:06

Адвокати екс-прем’єра Павла Лазаренка впевнені у тому, що їм вдасться скасувати всі обвинувачення на адресу їхнього підзахисного у США і просять Генпрокуратуру переглянути його справу в Україні.

Про це йдеться у коментарі адвоката Лазаренка Марини Довгополої.

"У адвокатів Лазаренка є абсолютна впевненість в тому, що їх аргументи є досить суттєвими і це дозволить їм домогтися повного скасування всіх обвинувачень на адресу їх підзахисного у США", - заявляє вона.

"Адвокати вважають, що є належні і достатні підстави для повного виправдання Лазаренка", - додає Довгопола.

Адвокат зазначає, що її впевненість в успіху захисту базується на тому, що нещодавно Апеляційний Суд 9-го Округу США скасував обвинувачення на адресу Лазаренка по одному з епізодів його справи, який стосувався агрофірми "Наукова".

"Отже, після 26.09.08 р. у США відносно Лазаренка залишається одна тема, яка згідно із рішення суду першої інстанції передбачає покарання - це обвинувачення, які базуються на свідченнях Кириченка Петра Миколайовича", - заявляє Довгопола.

При цьому, за її словами, апеляційний суд зняв із Лазаренка обвинувачення у "електронному обмані" та "переміщенні вкраденої власності", а саме ці обвинувачення слугували фундаментом, на якому базувались також обвинувачення пов’язані із Кириченком.

У зв’язку з цим, вважає адвокат, "об’єктивно виникли нові правові підстави для подальшого оскарження і тих обвинувачень, які стосуються свідчень Кириченка".

Водночас Довгопола заявляє, що кримінальна справа щодо Лазаренка в Україні має бути негайно переглянута, оскільки всі обвинувачення, які йому було інкриміновано у США, базуються на матеріалах і доказах, наданих Генпрокуратурою України.

"Генпрокуратура України добре обізнана щодо перебігу подій у США стосовно справи Лазаренка і, безумовно, свідома того, що згідно із законами України справу Лазаренка треба привести у відповідність із судовими рішеннями суду іноземної держави. Але ГПУ не реагує належним чином на цю ситуацію, інакше довелось би пояснювати українському суспільству мотиви і причини початку переслідування Лазаренка у далекому 1997 році", - заявляє Довгопола.

Як відомо, раніше заступник секретаря РНБО Степан Гавриш заявив, що українська і американська сторони досягли попередніх домовленостей щодо можливої екстрадиції Лазаренка в Україну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...