Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк посидів з Тимошенко і йому стало сумно

Середа, 1 жовтня 2008, 11:37

Фракції БЮТ та НУНС знову посварились у Верховній Раді через порядок денний.

Нунсівець Роман Зварич запропонував проголосувати за скасування депутатських пільг. На що бютівець Іван Кириленко заявив, що це не має сенсу, бо минулого разу не весь НУНС проголосував за цей проект, а цього разу й половина не проголосує.

На що Зварич знову заявив, що не розуміє, чому БЮТ проти голосувати за скасування депутатських пільг, але голосує за статус російської мови. Він також попросив спікера нагадати Кириленку, який весь час закликає поновити демократичну коаліцію, із ким БЮТ формує порядок денний.

На це Яценюк відповів, що порядок денний протягом останніх чотирьох тижнів формується за погодженням двох фракцій – БЮТ і ПР.

"Вчора я наполягав на тому, що якщо є здатність коаліції відновитися, то дайте хоча б перший раз розклад, підписаний трьома фракціями, я не кажу вже про проект коаліційної угоди", - зазначив спікер.

"Зробіть перший крок, який би дав можливість констатувати факт, що питання про відновлення коаліції стоїть на порядку денному і що є вірогідна можливість, що буде створена коаліція трьох. На превеликий жаль, вчора я приймав участь у засіданні трьох фракцій, там була і прем’єр-міністр", - розповів Яценюк.

"Моя позиція була чітка – треба повернутися станом на 9:59 2 вересня, до того моменту, коли були проголосовані законопроекти, які не погоджувались коаліційною угодою. На превеликий жаль, сьогодні порядку денного за підписами трьох фракцій я так і не отримав", - наголосив голова парламенту.

Він також нагадав депутатам, що часу на створення коаліції залишається "менше і менше, а з того як ви з'ясовуєте стосунки можна зробити дуже сумні висновки".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...