Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Євродепутат назвав поведінку Януковича і Тимошенко небезпечною

Середа, 1 жовтня 2008, 16:05

Під час грузинської кризи українські політики поводилися дуже небезпечно, не демонструючи єдиної державної позиції, вважає віце-президент Європарламенту Марек Сівець.

Про це він сказав в інтерв'ю журналістам.

Говорячи про вплив конфлікту в Грузії на політичну стабільність в Україні, європарламентар відзначив, що в цій ситуації Росія продемонструвала "не тільки військову силу, але і певну політичну філософію щодо сусідів і країн, які були частиною Радянського Союзу: мовляв, ми дали спокій прибалтійським країнам, Польщі, але залиште нам наші сфери інтересів".

"Якби я був егоїстом, я б сказав - робіть. Нас уже (у ЄС) багато. Але це значить, що ми будуємо нову залізну завісу. І ми не можемо з цим погодитися. Нам необхідна консолідація в таких країнах, як Україна, тому що це - територія гри", - вважає Сівець.

У цьому зв'язку він висловився за консолідацію українців у плані майбутнього країни.

"Головна проблема для України зараз - бути об'єднаною усередині, щоб українці були єдині щодо можливих проблем", - підкреслив віце-президент Європарламенту.

Крім того, Сівець висловив думку, що щодо грузинської кризи "українські політики поводилися дуже небезпечно".

"Це не було питання про президента Саакашвілі - хороший він демократ чи ні. Це було питання про те, як супер-сила поводиться, використовуючи армію щодо будь-якої країни або проблеми. З цього погляду Ющенко поводився дуже чесно. Для нього не було місця для подвійних стандартів. Але він не одержав підтримки з боку інших політичних сил, що використовували цю ситуацію", - заявив євродепутат.

"Я розумію, чому вони не люблять Ющенка, це внутрішня гра, але в цей момент це було вкрай небезпечно для України. Якщо Україна хоче бути суверенною незалежною державою, має бути єдність щодо основних проблем", - підбив підсумки Сівець.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...