Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко отримала від Балоги "нову пропозицію"?

Понеділок, 6 жовтня 2008, 11:07

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко отримала "нову пропозицію" від глави секретаріату президента Віктора Балоги, стверджує один із депутатів БЮТ.

Як сказав він на умовах анонімності газеті "Комерсант-Україна", напередодні засідання фракції БЮТ, яке відбулося в п'ятницю за участю Тимошенко, Балога нібито особисто зателефонував лідеру БЮТ і пообіцяв, що президент схвалить створення нової коаліції БЮТ і "НУ-НС" у випадку, якщо вона відмовиться від посади прем'єр-міністра.

Про це джерело розповіло, посилаючись на слова самої Тимошенко.

"Нам запропонували висунути на цю посаду будь-якого "бютівця", крім Тимошенко", - заявило джерело видання.

"Звісно, цей варіант не може бути прийнятий. Але переговори продовжуються, і я сподіваюся, що до вівторка ми знайдемо компроміс, тому що від розпуску потрібно відмовитися як від свідомо програшного варіанту", - підкреслив співрозмовник.

За інформацією газети, на засіданні фракції БЮТ у п'ятницю обговорювалася можливість продовження переговорів між БЮТ і "НУ-НС".

Як відомо, у суботу президент Віктор Ющенко повідомив, що на 7 жовтня призначені офіційні консультації щодо питання розпуску Верховної Ради, і пообіцяв призначити дострокові вибори, якщо до цього дня не буде сформована нова коаліція.

При цьому Ющенко не уточнив, коли буде розпущений парламент у випадку невдалих коаліційних переговорів.

За Конституцією президент не зобов'язаний підписувати указ про проведення дострокових виборів у день офіційних консультацій і може відкласти це на невизначений термін.

Утім, як вважає "Комерсант", цілком можливо, що Ющенко підпише даний указ відразу після консультацій зі спікером і лідерами фракцій.

У неділю стало відомо, що він скоротив робочий візит в Італію, намічений на 7-8 жовтня. Президент покине Україну лише в середу, а вівторок цілковито присвятить переговорам про розпуск парламенту, зазначає видання.

Відповідно до Конституції дострокові парламентські вибори мають відбутися в останню неділю 60-денного терміну з дня підписання указу про розпуск Верховної Ради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування