Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кириленко образився на "страусину" позицію Тимошенко і на "мазурика"

Вівторок, 7 жовтня 2008, 13:21

Лідер фракції НУ-НС В’ячеслав Кириленко заявляє, що БЮТ не виконав останню вимогу НУ-НС для відновлення коаліції, яка стосується суверенітету України.

"Із тих позицій, які нам потрібно було розв’язати, щоб відновити або по-новому створити коаліцію, більша частина врегульована. Не врегульоване одне принципове питання, яке чомусь дехто з колег намагається називати питанням про Грузію", - сказав Кириленко з трибуни парламенту у вівторок.

"Колеги, я вас розчарую. Це питання про Україну. Про те, як ми бачимо суверенітет України в ближчому і дальшому майбутньому. Чи ми будемо дозволяти, щоб чужеземні війська туди-сюди їздили нашою територією, туди-сюди плавали, куди їм дасть команду інша країна та інша столиця, чи ми будемо поважати власний суверенітет, власну країну, власні національні інтереси і власний народ", - додав він.

Кириленко закликав "майбутніх можливих" партнерів по коаліції "схаменутися" і виконати останній пункт для відновлення коаліції.

Крім того, він заявив, що НУ-НС "прикро вразили результати і стиль візиту Юлії Тимошенко до столиці Російської Федерації".

Кириленко перелічив "три ускладнення, які ставлять додаткові питання" для відновлення коаліції.

"Перше – жодних домовленостей по газу нема, зате є пропозиція у перспективі по передачі газотранспортної системи Росії", - сказав він.

Друге питання, за словами Кириленка, полягає у відсутності реакції Тимошенко на звинувачення на адресу України прем’єра Росії Володимира Путіна у незаконній торгівлі зброєю.

"Чому прем’єр сиділа і мовчки спостерігала, коли президент і прем’єр іншої країни звинувачували нашу рідну країну у незаконній торгівлі зброєю?", - обурився він, зазначивши при цьому, що частка експорту українських озброєнь до Грузії складає лише 6%, а частка експорту до Росії – 28%.

"Росія до недавнього часу активно і цілеспрямовано здійснювала постачання зброї до Грузії і не бачила в цьому ніякого сорому для себе", - сказав Кириленко.

Крім того, він назвав таку позицію прем’єра "страусиною", зазначивши, що вона "прямо б’є по інтересах оборонного комплексу України та інтересам наших експортерів".

НУ-НС також обурила відсутність реакції Тимошенко на жарт Путіна про "мазурика", який вкрав у неї літак.

"Нам не подобається, що прем’єр незалежної країни мовчки сидить і спостерігає, коли прем’єр іншої країни ображає президента суверенної держави. Можна ставитись до президента як завгодно, але політик такого рівня не повинен дозволяти собі такого роду поведінку", - сказав Кириленко.

"Ці обставини стримують результативне завершення переговорного процесу", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування