Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "Регіонах" з’явилась оригінальна версія розпуску Ради

Середа, 8 жовтня 2008, 14:18

Депутат фракції Партії регіонів, голова тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування законності поставок Україною зброї у Грузію Валерій Коновалюк заявляє, що співробітники Служби безпеки України здійснюють проти нього провокації.

Про це він сказав на брифінгу в середу.

"Я хочу застерегти деяких співробітників СБУ від того, що вони сьогодні проводять щодо мене й окремих членів комісії (з розслідування законності поставок зброї України у Грузію) деякі провокації", - сказав Коновалюк.

"Регіонал" зазначив, що навіть такі дії не вплинуть на діяльність комісії.

Крім того, Коновалюк допустив, що однією з підстав можливого розпуску Верховної Ради є причина вплинути на призупинення діяльності комісії з розслідування законності поставок України у Грузію зброї.

Також голова слідчої комісії повідомив, що ТСК з перевірки фактів незаконної торгівлі зброєю має намір перевірити операції, пов'язані з продажем озброєння Кенії, яке доставлялося українським судном "Фаїна".

За словами Коновалюка, фракція Партії регіонів і члени слідчої комісії ініціювали розгляд у парламенті питання про надання слідчій комісії додаткових повноважень, пов'язаних із перевіркою судна "Фаїна".

"Є підстави вважати, що в цій історії не все ясно", - сказав голова комісії.

Коновалюк підкреслив, що дуже важливо оперативно реагувати і зробити усе для того, щоб звільнити українських громадян, моряків цього судна.

"І я вірю, що до розпуску у Верховної Ради буде така можливість, і ми обов'язково займемося вивченням всіх обставин, пов'язаних із військовим вантажем, який перевозився до берегів Сомалі", - сказав Коновалюк.

Українські новини, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування