Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У БЮТ називають Ахметова ініціатором виборів

Середа, 8 жовтня 2008, 23:22

Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко заявляє, що ініціатором проведення позачергових парламентських виборів стали президент Віктор Ющенко, глава секретаріату президента Віктор Балога, а також великий бізнесмен Ринат Ахметов.

Таку думку він висловив в ефірі "5 каналу" у середу ввечері, коментуючи звернення президента до народу України, у якому глава держави оголосив про дострокове припинення повноважень Верховної Ради 6 скликання.

"Виникає питання, а хто його (указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради) підписує, коли президент другий день за кордоном. Наскільки я проінформований, указ уже підписаний і завтра нам його, у Раду, передадуть", - сказав Томенко.

"Але я думаю, що в таких дріб'язках криється найбільше зло. Якщо країною керують клерки, а не президент, який зараз перебуває за межами України", - сказав Томенко, додавши, що "відповідно до Конституції України, президент не має права передавати кому-небудь свої повноваження, це злочин".

"Лихо країни в тому, що президент із нами спілкується через телеефіри", - сказав віце-спікер.

Томенко підкреслив, що позиція Блоку Юлії Тимошенко залишається незмінною, блок не був ініціатором позачергових парламентських виборів і не буде "стояти в черзі і думати, як ці вибори організувати".

"Автори ідеї, як я розумію, Ринат Ахметов, Віктор Ющенко, режисер ідеї – Віктор Балога, і активно підтримали "Наша Україна", Партія регіонів і, значною мірою, блок Литвина", - сказав Томенко.

Відповідаючи на запитання про те, чи буде брати участь у позачергових парламентських виборах БЮТ, Томенко підкреслив, що блок має намір подивитися, як ініціатори цих виборів їх підготують.

За його словами, ініціатори позачергових парламентських виборів повинні, у першу чергу, пояснити українським громадянам, для чого потрібні ці вибори і які причини їх проведення.

Відповідаючи на запитання, чи може бути так, що БЮТ не буде брати участь у позачергових парламентських виборах, Томенко сказав: "Ми будемо аналізувати це питання. Ми абсолютно впевнено себе почуваємо. За більшістю соціологічних опитувань, ми та команда, яка, напевно, займе перше місце".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування